Lawplili_MainPic אלימות במשפחה
Lawplili_MainPic אלימות במשפחה
פנייה לייעוץ אישי



    פרטי יצירת קשר:

    דרך אבא הילל סילבר 12,

    מגדל ששון חוגי,

    מתחם הבורסה רמת גן

    טלפון: 077-8041822

    מדיניות הפרטיות

    הצהרת נגישות

    מידע חשוב נוסף

    אלימות נגד ילדים

    ילדים רבים בישראל סובלים מהתעללות על ידי הוריהם ובני משפחה אחרים. אלימות נגד ילדים באה לידי ביטוי בדרכים שונות כגון הזנחה, הכאות, התעללות נפשית וכדומה. חלק מן הילדים הללו מורחקים מבתיהם בהוראת בתי המשפט ולאחר הוצאתם, הם עוברים לידי פנימיות שונות.

    אלימות נגד ילדים

    כאשר הילד מוצא מביתו, הוא מגיע אל מסגרת תומכת אשר פועלת לבנייה מחדש של הביטחון האישי שלו וכמובן דואגת לו בכל אספקט אחר. למעשה, המסגרת החדשה אליה מגיע ילד שעבר אלימות נגד ילדים, היא תחליף לבית ולמשפחה.

    תוכן עניינים

    למותר לציין כי פנימייה, טובה ככל שתהיה, אינה יכולה להחליף זוג הורים אוהב ומחבק, אך עבור הילדים הללו, זהו הפיתרון הכי טוב שיש.

    למרבה הצער, ישנם ילדים רבים בישראל הסובלים מאלימות על ידי בן משפחה אך הם אינם מטופלים על ידי רשויות הרווחה מפאת חוסר דיווח. כאן המקום של החברה כולה לקחת אחריות ולדווח על כל מעשה של אלימות נגד ילדים.

    מאמרים פופולריים נוספים:החוק למניעת אלימות במשפחההתעללות בילדים  ◄ אלימות בעל

      פנייה לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

      גופים התנדבותיים

      ילדים אשר עברו התעללות מצד הוריהם, וזו מדווחת לרשויות, עוברים בהוראת בית משפט, לחזקתן של פנימיות. ישנם גופים מסוימים אשר מסייעים לאוכלוסייה מיוחדת זו ורובם פועלים בזכותם של מתנדבים. אחד מן הגופים הללו הוא המועצה לילד החוסה. זו מעניקה סיוע ותמיכה לילדי הפנימיות כאשר מטרתה המרכזית היא להעניק שוויון הזדמנויות לילדים אשר הוצאו מבתיהם וחיים בפנימיות.

      ילדים שעברו אלימות נגד ילדים, זקוקים מאוד לסיוע ולעזרה עקב המשבר הנפשי הקשה שחוו, טרם היציאה מן הבית וגם לאחריה, שהרי הם חיים ללא משפחה. המועצה בונה תוכניות לקידום הילדים, הן מבחינה לימודית והן מבחינה חברתית. עבודתם של המתנדבים חשובה מאוד למען גדילתם התקינה של ילדים אלו ובכדי שיפרחו ויתפתחו כמו שאר בני גילם.

      כאמור, כל הגופים העוסקים בסיוע לילדים בסיכון, פועלים בעיקר בזכות מתנדבים ולכן, כל מי שעוסק בפעילות התנדבותית, מוזמן לפנות אל אחד מן הארגונים הללו ולהעניק מזמנו ומטוב לבו לילדים במצוקה.

      אלימות נגד ילדים – איך מזהים?

      אחת הבעיות הגדולות ביותר בכל הקשור אל אלימות נגד ילדים היא בעיית הזיהוי. ילדים, גם בגיל מבוגר יותר, בניגוד למבוגרים, אינם נוטים לגשת למשטרה לדווח על כך שפגעו בהם. כמו כן, ברוב המקרים, מאיים ההורה או בן המשפחה התוקף על הילד כי אם יספר, יפגע בו יותר או בקרובים לו.

      לפיכך, ישנה חשיבות אדירה לכך כי הגורמים האחרים אשר באים במגע עם ילדים, ישימו לב לאותות השונים אשר יכולים להעיד על כך כי ישנה אלימות נגד ילדים:

      1. סימנים חיצוניים : ילדים משחקים ומשתוללים ולכן, יכולים להיות סימנים קטנים על גופים כתוצאה מנפילה ממגלשה או נדנדה. אולם, סימנים כחולים במקומות שונים ובזמנים שונים צריכים להדליק נורה אדומה.

      2. שינויים בהתנהגות : כאשר ילד אשר שמח ובעל ביטחון משנה לפתע באופן יוצא דופן את התנהגותו ונהיה סגור ושקט, לעיתים קרובות, מדובר על אלימות נגד ילדים.

      3. צורת התבטאות : ילדים במצוקה נוטים לבטא זאת על ידי ציור ומשחק. הסתכלות על ציוריו של ילד או על הדרך בה הוא משחק ומתקשר עם אחרים, יכולה לתת המון מידע על מצבו.

      סממנים אלו יכולים להעיד על אלימות נגד ילדים ולכן, כדאי לשים לב אליהם ולכל התנהגות אחרת הנראית חריגה.

      אלימות נגד ילדים – למי מדווחים?

      אם הנכם יודעים או חושדים כי ילד או ילדה שאתם מכירים סובלים מהתעללות, יש לדווח על כך לגורם המתאים, למשל, אם מדובר בילד המצוי בסכנה מיידית, יש לדווח למשטרה או לפקיד סעד. כמו כן, חשוב ליידע את הגננת או את המחנכת, אשר מטפלים בילד חלק ניכר משעות היום.

      אין להתעמת עם הוריו של הילד. מדוע? הורה אלים עלול להעניש את הילד על כך שסיפר על המתרחש בבית. יש לפנות ישירות אל הגורמים המקצועיים אשר מיומנים במצבים שכאלו.

      לעיתים קרובות, אנשים חוששים לדווח על התעללות משום שהם אינם בטוחים שמתרחשת אלימות נגד ילדים. באופן טבעי, דיווח שגוי יכולה לגרום לעוגמת נפש. אולם, צריך לזכור את הסיכון שבאי דיווח. על כן, גם אם אינכם בטוחים, אך מקונן בלבכם חשד, אל תהססו ופנו אל הרשויות. השאירו את הבדיקה לאנשי המקצוע.

      אף אם טעיתם, גרמתם במקרה הגרוע ביותר למבוכה, אך אם צדקתם, הצלתם את חייו של ילד חסר אונים.

      איך מדווחים הלכה למעשה?

      אפשר לדווח בטלפון או בכתב, כאשר הדרך הטובה ביותר היא לפרט בכתב את כל הפרטים הידועים, על מנת שיהיה קל יותר לגורמים השונים לבדוק את הנושא או לפתוח בחקירה. יודגש שוב כי אין לפנות אל ההורים של הילד במצב שכזה ויש להותיר את הבדיקה לרשויות.

      *אתר אלימות במשפחה – LawPlili מכיל מאמרים משפטיים וניתוחים משפטיים אך אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי פרטני. יובהר כי העושה שימוש באמור באתר עושה כן באחריותו האישית.

      לייעוץ ראשוני חייג 077-8041822 (זמינות 24 שעות)
      פנייה לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

        מידע חשוב נוסף