Lawplili_MainPic אלימות במשפחה
Lawplili_MainPic אלימות במשפחה
פנייה לייעוץ אישי



    פרטי יצירת קשר:

    דרך אבא הילל סילבר 12,

    מגדל ששון חוגי,

    מתחם הבורסה רמת גן

    טלפון: 077-8041822

    מדיניות הפרטיות

    הצהרת נגישות

    מידע חשוב נוסף

    אלימות כלפי ילדים

    אלימות כלפי ילדים על ידי הוריהם יכולה להתבטא בצורות שונות אצל הקרבן. הפגיעה אינה חד משמעית ובעלת כללים ברורים, ועל כן יש לפקוח היטב את העיניים ולסייע לילד הזועק לעזרה, גם כאשר אינו יכול לתאר את שמתרחש בתוך ביתו.

    אלימות כלפי ילדים

    אלימות כלפי ילדים אינה עוד אירוע נדיר. לצערנו, מקרים של אלימות קשה כלפי ילדים אנו מגלים מדי יום תוך קריאת העיתונים היומיים. גם כאשר נראה כי הרע מכל כבר קרה, מגיעה ידיעה חדשה, ובה התעללות חמורה יותר.

    תוכן עניינים

    מאמרים פופולריים נוספים:החוק למניעת אלימות במשפחההתעללות בילדים  ◄ אלימות בעל

    סיבות לאלימות כלפי ילדים

    אלימות כלפי ילדים נגרמת בנסיבות שונות, החל מקבלת מסרים תרבותיים אשר מעודדים אלימות כלפי ילדים, ועד מצב של חוסר יכולת הורית אשר מביאה להתעללות שכזאת.

    אלימות כלפי ילדים היא "קלה יותר" – וזאת משום ומדובר בקרבן אשר נמצא בצד החלש של המאזניים, קשה לו יותר להגן על עצמו הן מבחינה פיזית והן מבחינה רגשית.

    חוק העונשין קובע בפרק מיוחד אשר כותרתו "פגיעה בקטינים ובחסרי ישע" את האיסור בשימוש באלימות כלפי ילדים וכלפי חסרי ישע. החוק קובע מי ייחשב כאחראי על ילד מלבד הוריו הביולוגים, ועד איזה גיל יש לבחון מיהו האחראי.

    כמו כן מסדיר החוק את עבירת תקיפה הקטין או התעללות בו וקובע עונשי מאסר כבדים בצד עבירות אלו – בגין תקיפת קטין עונש של 5 עד 7 שנות מאסר, תלוי בנסיבות וחומרת האירוע, ובמקרה של התעללות בקטין העונש חמור אף יותר ועומד על 9 שנות מאסר.

      פנייה לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

      אלימות כלפי ילדים – נתונים בשטח

      אלימות כלפי ילדים היא בדרך כלל התעללות פיזית (הכוללת גם התעללות פסיכולוגית, רגשית או מצב של הזנחה), אשר מביאה למצב של גרימת נזק לילד על ידי הורה, מטפל או אחראי.

      התעללות פיזית במקרים של אלימות כלפי ילדים היא הגלויה ביותר מבין כל צורות ההתעללות בילדים מכיוון שניתן לראות את הסימנים הפיזיים הראשונים על גופו של הקרבן, ואף לאתר את ההתעללות בו.

      אלימות כלפי ילדים יכולה לבוא לידי ביטוי במספר אופנים:

      א. אלימות פיזית – אלימות פיזית יכולה להיגרם על ידי מתן מכות באמצעות הידיים או באמצעות חפצים אחרים. גם להתעללות גופניות קיימות דרגות שונות של חומרה אשר יכולות להיות חמורות ביותר ולהביא אף לנכות או מוות.

      ב. אלימות רגשית – השפלה, מתבטאת בעיקר בצורה התנהגותית של הקרבן.

      ג. הזנחה –אי טיפול של ההורה בילדו ואי הספקת צרכים בסיסים, גופניים ורגשיים להם הוא זקוק.

      ד. אלימות מינית – פגיעה מינית מתבצעת בעיקר על ידי הגברים במשפחה כלפי הנשים. עבירות מין שונות החל ממעשים מגונים ועד מעשי אונס ברוטאליים.

      אלימות כלפי ילדים – נקמה כנגד בן הזוג האחר

      הסיבות העיקריות לאלימות כלפי ילדים נובעות מאמונה בכך שדרך האלימות ניתן יהיה לחנך את הילדים.

      לאחרונה קרו מספר אירועים אשר בסופם נרצחו ילדים על ידי אביהם. בחלק לא קטן מן המקרים הועלתה הטענה, על ידי ההורה הרוצח, כי הילדים נרצחו בכדי לפגוע באימם, בת זוגו, אשר איימה לעזוב אותו או שדרשה לקבל תשלום מזונות בעבור הילדים. ההורה הפוגע בילדיו שלו תוך שהוא מאמין שהוא פוגע דווקא בבת זוגו, אימם של הילדים.

      חובת הדיווח במקרים של אלימות כלפי ילדים

      במדינות רבות בעולם, וכך גם בישראל, קיימת חובת דיווח לרשויות על מקרים של אלימות כלפי ילדים. החובה חלה על כלל הציבור ולא רק על אנשים המקצוע.

      חוק העונשין (ס' 368ד(ח)) מחייב לדווח על כל סוג של עבירה אשר מבוצעת כלפי קטין או חסר ישע, על ידי הורה או מי שאחראי עליו במסגרת החוקית. העבירות המפורטות הן: סיכון חייו ובריאותו של הקטין או חסר הישע, נטישתו או הזנחתו, תקיפתו הגורמת חבלה של ממש או חבלה חמורה והתעללות בו.

      כל אדם מחויב לדווח על עבירה שכזאת שנעברה כנגד קטין, אם יש לו חשד סביר לחשוב כי נעברה עבירה שכזאת. העונש אותו קובע החוק על אי הדיווח הוא 3 חודשי מאסר בפועל.

      אנשי מקצוע, אשר עוסקים בטיפול בקטינים וחסרי ישע, עליהם חלה חובת דיווח מוגברת, ועליהם לדווח לרשויות אם יש להם יסוד סביר לחשוב כי נעברה עבירה בקטין או בחסר ישע. העונש במקרים אלו חמור אף יותר, והוא עומד על 6 חודשי מאסר בפועל.

      ————————

      קריאה נוספת:

      משרד המשפטים – חדשות הסנגוריה הציבורית >>

      *אתר אלימות במשפחה LawPlili מכיל מאמרים משפטיים וניתוחים משפטיים אך אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי פרטני. יובהר כי העושה שימוש באמור באתר עושה כן באחריותו האישית.

      לייעוץ ראשוני חייג 077-8041822 (זמינות 24 שעות)
      פנייה לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

        מידע חשוב נוסף