Lawplili_MainPic אלימות במשפחה
Lawplili_MainPic אלימות במשפחה
פנייה לייעוץ אישי



    פרטי יצירת קשר:

    דרך אבא הילל סילבר 12,

    מגדל ששון חוגי,

    מתחם הבורסה רמת גן

    טלפון: 077-8041822

    מדיניות הפרטיות

    הצהרת נגישות

    מידע חשוב נוסף

    באילו מקרים ניתן להוציא צו הגנה נגד אלימות במשפחה

    החוק למניעת אלימות במשפחה, שנתקבל בשנת 1991, נועד להגן על כל מי שעובר התעללות, נפשית או פיזית, במסגרת התא המשפחתי. חוק זה קובע כי כל מי שחווה התעללות מסוג זה ופונה אל בית המשפט רשאי לקבל הגנה הולמת. באילו מקרים ייקבל הפונה לבית המשפט הגנה ובאילו נסיבות? על כך במאמר שלפניכם.


    באילו מקרים ניתן להוציא צו הגנה נגד אלימות במשפחה

    תוכן עניינים

    באילו נסיבות ניתן להוציא צו הגנה ומה המשמעות שלו כלפי מבצע האלימות?

    בית המשפט רשאי להוציא צו הגנה על רקע חשש לאלימות במשפחה במידה ואדם התנהג באלימות אל בן משפחתו או ביצע בו עבירות מין בטווח של בין כמה שעות לכמה ימים טרם הוגשה הבקשה להוצאת צו ההגנה.

    מקרה נוסף בו מוסמך בית המשפט להוציא צו הגנה הוא כאשר קיים בסיס להשערה כי אותו אדם מהווה איום ממשי לגופו של בן משפחתו. הליך הוצאת צו ההגנה אמור להיעשות בסמוך לאירוע ולא זמן רב לאחריו, זאת מתוך הנחה שכאשר מתרחשת אלימות במשפחה, המצוקה עבור מי שמכוונת אליו האלימות היא קשה ועל כן יש לסייע לו במהירות האפשרית.

    המשמעות של צו הגנה היא שהאדם הנוקט באלימות כלפי בן משפחתו לא יהיה רשאי להיכנס לדירתו וגם לא להתקרב אליה, זאת גם במקרה שהאדם האלים חולק את הדירה עם בן המשפחה שכלפיו מכוונת האלימות.

    כמו כן, אינו רשאי אותו אדם להטריד את בן המשפחה בכל מקום שהוא, פרטי הוא ציבורי וגם לא לנקוט בפעולות שימנעו מאותו בן משפחה להשתמש בנכס ששייך אליו, גם אם הוא חולק את הבעלות על הנכס עם האדם שנוקט באלימות. בקשה לצו הגנה ניתן לעשות על-ידי פנייה לבית משפט השלום, לבית משפט לענייני משפחה או לבתי הדין הרבניים, זאת באמצעות מילוי טופס מיוחד.

      פנייה לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

      לכשתוגש הבקשה, יבחן בית המשפט את הפנייה ובהתאם לנסיבות יקבל החלטה בדבר הוצאת הצו.

      יש לציין, כי תוקפו של צו הגנה עומד על שלושה חודשים וכי בית המשפט רשאי בסיומה של תקופה זו להאריך את הצו בהתאם לשיקול דעתו, כאשר לרוב צווי הגנה לא מוארכים ביותר מחצי שנה, למעט מקרים חריגים בהם מוארכים צווי הגנה לשנה ואף יותר.

      מקרים נפוצים בהם מוגשים צווי הגנה

      התעללות בילדים במשפחה היא אחת מהצורות המוכרות ביותר של אלימות במשפחה, ולמרבה הצער, היא הופכת יותר ויותר נפוצה בישראל, כאשר חדשות לבקרים מגיעים אל מהדורות החדשות ואל כותרות העיתונים סיפורים בדבר אם שהרעיבה את ילדיה, אב שרצח את בתו או דוד שעשה באחייניותיו מעשי סדום.

      מקרים מסוג אלה, לצד אלימות בין בני זוג, הם הסיטואציות הנפוצות ביותר במסגרתן מתבצעות פניות לבית המשפט בבקשה להוציא צווי הגנה. יש לציין, כי על מנת להבטיח שהליך הוצאת הצו יהיה אפקטיבי וישיג את התוצאות הרצויות, מוטב לפנות לעורך דין אלימות במשפחה.

      *אתר אלימות במשפחה LawPlili מכיל מאמרים משפטיים וניתוחים משפטיים אך אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי פרטני. יובהר כי העושה שימוש באמור באתר עושה כן באחריותו האישית.

      לייעוץ ראשוני חייג 077-8041822 (זמינות 24 שעות)
      פנייה לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

        מידע חשוב נוסף