Lawplili_MainPic אלימות במשפחה
Lawplili_MainPic אלימות במשפחה
פנייה לייעוץ אישי



    פרטי יצירת קשר:

    דרך אבא הילל סילבר 12,

    מגדל ששון חוגי,

    מתחם הבורסה רמת גן

    טלפון: 077-8041822

    מדיניות הפרטיות

    הצהרת נגישות

    מידע חשוב נוסף

    החוק למניעת אלימות במשפחה

    מדי יום נשמעים בחדשות אירועי אלימות קשים, בתוך התא המשפחתי. החוק למניעת אלימות במשפחה נחקק בכדי לתת הגנה לבני משפחה אשר טוענים לפגיעה בביטחונם האישי על ידי בן משפחה אחר. אז מהו החוק למניעת אלימות?

    החוק למניעת אלימות במשפחה

    תוכן עניינים

    החוק למניעת אלימות במשפחה – התשנ"א 1991

    החוק למניעת אלימות במשפחה עוסק במקרים בהם יש אלימות קשה, פיזית או נפשית, במסגרת משפחתית, אשר מביאה למצב בו אחד מבני המשפחה פונה לבית משפט בכדי לקבל על גופו ועל יתר בני המשפחה – הגנה.

    צו הגנה הוא צו שניתן במסגרת החוק למניעת אלימות במשפחה מתוך ראייה כללית של הסכסוך במשפחה תוך שימת דגש על המתיחות הרבה השוררת במשפחה.

    בתי המשפט, בבואם לדון בבקשה במעמד צד אחד למתן צו הגנה, יכולים להשתמש באמצעים חריגים ביותר, ולדוגמא:

    א. הרחקת אדם מביתו וממקום מגוריו.

    ב. במידה ויש לאדם זכות באותו נכס, ניתן למנוע ממנו לעשות כל שימוש בנכס בצו הטלת הצו.

    ג. איסור על אדם לשאת נשק.

    ד. כל הוראה אחרת שבית המשפט רואה לנכון שיוכל להבטיח של שלום וביטחון המשפחה.

    מאמרים פופולריים נוספים:התעללות בילדים  ◄ אלימות בעל

      פנייה לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

      צו הטרדה מאיימת

      החקיקה בעניין מניעת אלימות במשפחה מאפשרת לבית המשפט להוציא צווים אותם מסוגים שונים בכדי להגן על בן משפחה נפגע, על ידי בקשה שתדון במעמד צד אחד בפני בית המשפט.

      צו הטרדה מאיימת יוכל לקבל הנפגע במקרה ובן הזוג, אשר כנגדו מבוקש הצו, אינו אלים אך מטריד את הנפגע.

      במסגרת הצו ניתן לקבל מספר סעדים ובהם:

      א. איסור הטרדה של המבקש בכל דרך או מקום.

      ב. איסור על המטריד לאיים על המבקש.

      ג. איסור על המטריד ליצור קשר עם המבקש בכל צורה שהיא.

      ד. איסור על המטריד להתקרב למבקש ברדיוס שיקבע בית המשפט.

      ה. איסור על המטריד לשאת נשק.

      ועוד.

      צו הגנה במסגרת החוק למניעת אלימות במשפחה

      החוק למניעת אלימות במשפחה קובע מהו צו הגנה. מדובר בצו זמני, שנותן בית המשפט, במסגרת החוק למניעת אלימות במשפחה, במטרה להרחיק בן זוג אלים מבן הזוג המבקש. צו הגנה יכול לקבוע סעדים קיצונים ביותר הכוללים גם הרחקת בן זוג מביתו או איסור הגעה שלו למרחק מסוים מן הבית.

      החוק למניעת אלימות במשפחה

      החוק למניעת אלימות במשפחה קובע כי את צו ההגנה יכולות להמציא 3 ערכאות משפטיות בישראל: בית משפט לענייני משפחה, בית משפט שלום ובית דין רבני.

      צו הגנה הוא צו אשר יכול לקבל בן זוג אחד כשהוא מבקש את הבקשה מבית המשפט במסגרת החוק למניעת אלימות במשפחה, במעמד צד אחד. צו הגנה הוא צו כה חריג, ועל כן בתי המשפט לא ימהרו לתת אותו אלא אם יוכח על ידי המבקש כי ישנה סכנה ממשית אשר לא ניתן לאיין אותה בכל אפשרות אחרת.

      תוקפו של צו הגנה יהיה לכל היותר למשך של 3 חודשים ואשר בית המשפט יוכל להאריך את תוקפו מפעם לפעם בתנאים מסויימים – מקסימום התקופה בה יינתן תוקף לצו הגנה היא תקופה של שנה.

      בתי המשפט ייתנו צו הגנה במקרים בהם היו אירועי אלימות מקדימים לבקשה, על ידי נשוא הצו או שבוצעו על ידיו עבירות מין או כליאה בבני משפחתו או שהתנהגותו מהווה בסיס להניח שקיימת סכנה ממשית לבני המשפחה.

      צו הגנה, הוא כלי בעל כוח רק ואשר השפעתו רבה, לכן בתי המשפט, בטרם מתן צו הגנה במסגרת החוק למניעת אלימות במשפחה יבחנו מספר שיקולים:

      1. מטרת מתן צו ההגנה היא הגנה על בן הזוג הנפגע במקרים חריגים ויוצאי דופן – מדובר במצב בו יש מסוכנות ברורה לבן הזוג הנפגע.

      2. על כן, בית המשפט לא ייתן צו הגנה רק בשל העובדה כי קיימת בבית אווירה קשה ומתוחה.

      3. לא כל סוג של אלימות תביא לכך שאדם יורחק מביתו באמצעות צו הגנה.

      4. בית המשפט ייתן צו הגנה רק במקרים בהם ברור כי ישנה התעללות חמורה תוך ביצוע מעשים חמורים.

      החוק למניעת אלימות במשפחה - שאלות נפוצות

      מהי מטרתו של החוק למניעת אלימות במשפחה?

      החוק אמנם נקרא "החוק למניעת אלימות במשפחה", אך בפועל הוא עוסק במקרים שבהם כבר מתרחשת אלימות במשפחה, בין אם מדובר באלימות פיזית, ובין אם מדובר באלימות נפשית/מילולית על סוגיה השונים. החוק, למעשה, מאפשר לבית המשפט להעניק צו זמני על מנת להרחיק בן משפחה אלים, מבן משפחתו המבקש הגנה מפניו.

      מה קובע החוק למניעת אלימות במשפחה?

      החוק למניעת אלימות במשפחה קובע שבסמכות בית המשפט להעניק צו הגנה כנגד אדם מסוים, אם אותו אדם נהג/נוהג באלימות מכל סוג שהוא בבית משפחתו, או אם התעלל התעללות נפשית ארוכה ומתמשכת בבן משפחתו, ובכך, או שבמקום זאת, לא אפשר לו לנהל את חייו בצורה סבירה, או אם התנהגותו של אותו אדם גורמת לאדם הסביר לצאת מנקודת הנחה שנוכחותו בקרב בני משפחתו מהווה סכנה גופנית עבורם. תוקפו של צו ההגנה הוא שלושה חודשים, אך ניתן להאריך את תוקפו לשנה ככל היותר. אם אותו אדם אלים מפר את צו ההגנה, ניתן, ואף צריך, לפנות לבית המשפט או למשטרת ישראל.

      האם החוק למניעת אלימות במשפחה אכן גורם להפחתת מקרי האלימות במשפחה?

      ייתכן שאנשים מסוימים אכן נרתעים מלנהוג באלימות כלפי בני משפחתם הודות לחוק, אך בפועל, מספרם של מקרי האלימות במשפחה, נשאר גבוה בכל שנה. לא זו אף זו, בשנים האחרונות מספר מקרי האלימות במשפחה אף נוטה לעלות משנה לשנה: בשנה הראשונה למגפת הקורונה, שאילצה את אזרחי המדינה להישאר בבתיהם באופן משמעותי יותר מבשנים שקדמו, מספר מקרי האלימות במשפחה הוכפל, ואף יותר מכך.

      האם בישראל נעשים מאמצים להפחתת מקרי האלימות במשפחה בנוסף לחקיקת החוק למניעת אלימות במשפחה?

      קשה לומר שבישראל נעשים מאמצים להפחתת מקרי האלימות במשפחה, אך במהלך השנים, הוקמו בישראל מספר מוסדות, שכחלק מעבודתם, מסייעים לאנשים שחוו אלימות במשפחה. מדובר גם במוסדות המסייעים לילדים, כמו המועצה הלאומית לשלום הילד וכן אל"י – האגודה להגנת הילד, וגם במוסדות שלא מסייעים רק לילדים, כמו ויצ"ו, נעמ"ת, ער"ן, קו החירום הארצי לדיווח על אלימות במשפחה, והמחלקות הסוציאליות של העיריות.

      *אתר אלימות במשפחה LawPlili מכיל מאמרים משפטיים וניתוחים משפטיים אך אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי פרטני. יובהר כי העושה שימוש באמור באתר עושה כן באחריותו האישית.

      לייעוץ ראשוני חייג 077-8041822 (זמינות 24 שעות)
      פנייה לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

        מידע חשוב נוסף