Lawplili_MainPic אלימות במשפחה
Lawplili_MainPic אלימות במשפחה
פנייה לייעוץ אישי



    פרטי יצירת קשר:

    דרך אבא הילל סילבר 12,

    מגדל ששון חוגי,

    מתחם הבורסה רמת גן

    טלפון: 077-8041822

    מדיניות הפרטיות

    הצהרת נגישות

    מידע חשוב נוסף

     מה היתרון בגירושין ברבנות?

    ראשית, יש להיפרד מחשבתית מהגישה שגורסת כי הבעל יעדיף תמיד לנהל את הליך הגירושין ברבנות לעומת האישה שתעדיף לפנות להליך גירושין בבית משפט לענייני משפחה.

     מה היתרון בגירושין ברבנות?

    זאת איננה גישה שתהיה נכונה תמיד ובכל מצב ועל כך עוד נרחיב בהמשך.

    תוכן עניינים

    קצת על מרוץ הסמכויות

    אין חולק כי אישור הסכם הגירושין וניהול הליך הגט חייבים להתנהל ברבנות מכוח החוק המעניק למערכת בתי הדין הרבניים סמכות ייחודית בענייני נישואין וגירושין.  שאר העניינים הכרוכים בגירושין לרבות הדיון ברכוש, מזונות, הסדרי ראייה וכו' נתונים להליך הנקרא "מרוץ הסמכויות", היינו, נושאים אלו ידונו בערכאה שבה ייפתחו לראשונה בין אם בבית הדין הרבני או בבית המשפט לענייני משפחה ומכאן גם השם הניתן להם.

      פנייה לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

      האם כדאי לנהל את הליך הגירושין ברבנות?

      על אף יחסי הציבור הגרועים להם זוכה הרבנות בתקשורת, לניהול הליך הגירושין במלואו ברבנות  יתרונות רבים:

      1. במישור הדיוני – ניהול ההליך כולו בערכאה שיפוטית אחת ללא פיצול סמכויות.
        ריכוז שכזה מאפשר לעתים להציע פתרונות יצירתיים נוספים לטובת שני הצדדים.
      2. סמכות הרבנות לכפות הליך של שלום בית – מדובר על סמכות בלעדית של הרבנות וזו תשתמש בה אם למשל הליך הגירושין נפתח בשל רצונו של אחד הצדדים להתגרש ולא בהסכמה הדדית או כי ישנה התרשמות לסיכוי על שמירת המסגרת המשפחתית וחזרה של הזוג לחיים משותפים על כל המשתמע.
      3. תביעה למדור ספציפי – אישה אשר אינה מעוניינת להתגרש, יכולה להגיש בקשה להמשיך ולהתגורר בדירה המשותפת. בקשה זו מקורה בהתחייבות הבעל בשמירה על רמת חייה של האישה ובקשה זו יכולה להוביל לניסיון פשרה נוסף בין בני הזוג.
      4. תשלום כתובה – באם האישה זו שנבגדה, תוכל זו האחרונה לתבוע מבן זוגה ברבנות את כתובתה בצירוף פיצויים עונשיים.
      5. פסיקת מזונות – בית הדין פוסק מזונות לאישה אף אם היא בעלת אמצעים וממון. ההלכה אינה מתייחסת ליכולתה של האישה להשתכר בכבוד באופן עצמאי.
      6. יתרון גדול לבן/ת זוג המשופע ברכוש – ההלכה היהודית קובעת כי הבעלות בנכסים וברכוש נקבעת בפועל על מי שהנכסים רשומים על שמו, במילים אחרות, גם אם בני הזוג היו נשואים 20 שנה והרכוש רשום רק על אחד מהם (ולא משנה מה הסיבה), עפ"י ההלכה, רק הוא יהיה זכאי להמשיך ולהחזיק ברכוש וזאת להבדיל מהדין האזרחי (בית המשפט לענייני משפחה) שם מחילים את "חוק יחסי ממון" ולמעשה כל זוג שנישא החל מ1/1/1974, על פי החוק, כל מה שצבר בחייו המשותפים יתחלק חצי-חצי.
      7. גירושין ברבנות – סיכומו של דבר

      לא ניתן לקבוע באופן גורף כי פנייה לערכאה מסוימת טומנת בחובה יתרונות או חסרונות מובהקים לצד זה או אחר.

      הדבר תלוי במקרה הספציפי ועל כל מקרה להיבחן עפ"י נסיבותיו הייחודיות. לא נכון יהיה להניח שבית הדין הרבני תמיד יפסוק לטובת הגבר, כמו שבית המשפט לענייני משפחה לא תמיד יפסוק לטובת האישה. ישנן מערכת שיקולים רחבה אשר לוקחת בחשבון את היתרונות והחסרונות שבכל הליך במסגרת מרוץ הסמכויות כפי שהובא לעיל.

      הנכון לומר הוא שהרבנות מאפשרת מגוון פתרונות שמטרתם למנוע את הגירושין או לנסות ולשמור על שלום בית וזאת לעומת בית המשפט לענייני משפחה שנוטה יותר לפתור את הסוגיה שבפניו ומתייחס לגירושין כאל עובדה מוגמרת הבלתי ניתנת לשינוי.

      ניתן בהחלט לומר כי בבחירת הערכאה הדיונית בין אם גירושין ברבנות או להתגרש בבית המשפט, יתרונו של אחד הוא חסרונו של אחר ויש לשקול בכובד ראש את כל השיקולים לבחירת מקום ההתדיינות המיטבי עבור הזוג הספציפי.

      *אתר אלימות במשפחה LawPlili מכיל מאמרים משפטיים וניתוחים משפטיים אך אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי פרטני. יובהר כי העושה שימוש באמור באתר עושה כן באחריותו האישית.

      לייעוץ ראשוני חייג 077-8041822 (זמינות 24 שעות)
      פנייה לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

        מידע חשוב נוסף